13 oktober 2024
09:15

Örsundsbro IF F-09

Referat: IK Sirius FBC F10/11 - Örsundsbro IF F-09

Helgens andra match var ytterligare en bortamatch, denna gång mot Sirius. Laget var Alicia i mål, backpar Lovisa/Disa och Moa F/Neija, kedjor Olivia/Lisa/Nova och Mira/Tilde/Stella.
Direkt på teknik snodde tog en Siriusforward en snabb löpning och tryckte in ett skott vid bortre stolpen, 0-1 efter 7 sekunder. I nästa byte tog vi hand om bollen och efter 1:16 hittade Mira fram med en pass till Tilde som ensam med målvakten iskallt la in 1-1. Bra försvar och flera chanser framåt och efter 7:16 fick vi chansen att spela powerplay. Tjejerna spelade runt bollen fint och kom till några bra avslut, men inget mål. En del chanser åt båda hållen med lite övervikt för Sirius och efter 18:15 kom 2-1 till Sirius efter en briljant passning som skar genom hela försvaret.
En bra start på andra perioden med ett par avslut mot mål, bland annat en ribbträff från Stella, och efter 4:14 gjorde Tilde sitt andra mål på pass från Stella. Det tog dock knappt en minut, 5:07, innan Sirius återtog ledningen. Ytterligare 3 minuter senare stod det 4-2. Sirius tryckte på och vi fick slita i försvaret, men efter 13:16 blev det 5-2. Inga fler mål i andra perioden, men flera chanser åt båda hållen.
Sista perioden startade vi bra och hade flera bra avslut och försvaret stängde till bra. En hopslag framför mål gjorde att det blev 6-2 efter 9:27. Efter 10:46 var Tilde framme igen och satt sitt tredje mål för dagen, återigen på passning från Stella. Bara 19 sekunder senare tryckte Sirius in 7-3 och tack vara riktigt bra försvarsspel från oss stod sig det resultatet tills det var 4 sekunder kvar av matchen då ett kanonskott från distans letade sig in till slutresultatet 8-3.